Sollied denkt dat de defensie van Heerenveen op orde is

'De nederlaag tegen Twente beschouw ik als een incident', zegt Trond Sollied, de coach die vorige zaterdag met zijn SC Heerenveen een 6-0 nederlaag kreeg aangesmeerd in Enschede.

'Normaal presteren er een of twee spelers minder, maar nu lieten ze het allemaal afweten. Er was maar één lichtpuntje en dat was Kenny Steppe, die keepte geweldig.' De Belgische doelman voorkwam een monsterzege van FC Twente.

Sollied weet dat zijn defensie dit seizoen wel heel veel doelpunten tegenkrijgt. Al 28 in de competitie, terwijl de Friezen bij VfL Wolfsburg in het toernooi om de UEFA Cup ook al vijf tegentreffers om de oren kregen. De Noorse trainer noemt een aantal redenen voor alle malheur.

'Ik heb voor mijn defensie, inclusief keeper, al dertien, veertien spelers gebruikt. We spelen noodgedwongen steeds in een andere opstelling. Normaliter is de defensie de linie waarin je amper wisselt. De automatismen ontbreken en dat is te zien', verklaart Sollied op de website van Heerenveen.

Daarnaast noemt hij het drukke programma. 'Door het overladen speelschema hebben we amper de kans gehad om op vaste patronen te trainen.' En ten slotte wijst hij naar de spelers zelf, die te veel individuele fouten maken. 'Dan sta je als trainer machteloos.'

Zaterdag ontvangt Heerenveen PSV. 'We willen bewijzen dat we beter kunnen dan tegen Twente. Voor PSV hoef ik niemand te motiveren. We hebben met de gezamenlijke achterhoede, maar ook per positie getraind en daarnaast met de spelers gesproken. Voor iedereen moet duidelijk zijn hoe we defensief, ongeacht of de tegenpartij nu met twee of met drie spitsen speelt, moeten denken en handelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen