Sollied: 'De uitslag zegt alles over de wedstrijd'

De 5-1 nederlaag bij VfL Wolfsburg kwam hard aan bij SC Heerenveen-trainer Trond Sollied. 'Het resultaat zegt alles over de wedstrijd.'

'Gek genoeg was de wedstrijd tot onze openingstreffer in evenwicht', aldus Sollied, die zijn ploeg via Mika Väyrynen na een half uur op voorsprong had zien komen. 'Maar daarna hebben we te gemakkelijk tegendoelpunten geïncasseerd.' Wolfsburg profiteerde twee keer van zwaktes in de Friese defensie.

Hoewel de Noorse coach ruimte had gezien voor herstel, zorgde het matige verdedigen na rust snel voor de definitieve nekslag. 'In het begin van de tweede helft zijn volgens mij ons twee strafschoppen onthouden. De beide snelle doelpunten van Wolfsburg daarna hebben de wedstrijd beslist', aldus Sollied.

De Heerenveen-trainer kon door een knullige fout geen beroep doen op Bonaventure Kalou. Bij het invullen van het wedstrijdformulier voor de wissel werd het verkeerde rugnummer genoteerd. 'Hij mocht er daarom niet meer in, dat was heel vervelend', zei Sollied. 'Dat is het leven. De wedstrijd is gespeeld, we kunnen het niet terugdraaien. Het resultaat zegt alles.'