Soldado zorgt voor sensationele comeback Valencia

Valencia is de Spaanse Primera División met een sensationele zege op Racing Santander begonnen: 4-3. In de 87ste minuut keek de thuisploeg nog tegen een 2-3 achterstand aan, maar twee treffers van Roberto Soldado (foto), die in de eerste minuut ook al had gescoord, bezorgden de gastheren alsnog het volle pond.

Soldado was hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor het nodige spektakel in het eerste competitieduel van Valencia. In de eerste minuut opende de spits de score, om vervolgens zes minuten later zijn eigen keeper op ongelukkige wijze te passeren en onbedoeld voor de gelijkmaker te zorgen.

Door doelpunten van Lautaro Acosta en Adrián González liepen de bezoekers binnen een half uur spelen weg bij Valencia (1-3), waarbij Hedwiges Maduro op de tribune zat. Een aansluitingstreffer van Adil Rami bood het thuispubliek weer enige houvast.

Net op het moment dat de gasten dachten de buit binnen te hebben, sloeg Soldado keihard toe. Met twee doelpunten in drie minuten boog hij eigenhandig de achterstand om in een 4-3 zege. Het was overigens niet de eerste keer dat Soldado drie keer scoorde op de openingsdag van de Spaanse competitie. Ditzelfde kunstje flikte hij in dienst van Getafe.

Overig duelsSporting Gijón - Real Sociedad 2-1Granada - Real Betis 0-1 Foto: VI Images