Soldado helpt Valencia met vier treffers aan zege

Roberto Soldado heeft zaterdagavond hoogstpersoonlijk zijn werkgever Valencia langs Getafe geloodst. De spits was in de tweede helft, in de voorstad van Madrid, liefst vier keer trefzeker en was zodoende verantwoordelijk voor de 2-4 zege.

Manu was na dertien minuten de maker van het openingsdoelpunt. Zijn geplaatste schot vanaf de rand van het zestienmetergebied bezorgde Getafe een voorsprong. Die marge bleef tot de rust intact.

In de tweede helft begon het feestje van Soldado (foto) direct: hij nam de gelijkmaker voor zijn rekening door de bal onder doelman Oscar Ustari door te schieten. In de 64ste en de 66ste minuut schoof de spits opnieuw koeltjes binnen.

Met de hattrick nam Soldado nog geen genoegen. De aanvaller maakte ook zijn vierde doelpunt en stelde zo de zege veilig. Adrian Sardinero bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-4.

Getafe blijft ondanks de nederlaag middenmoter, terwijl Valencia Villarreal aflost als nummer drie. Als Villarreal vanavond tegen Barcelona de punten in eigen huis houdt, herovert de ploeg die stek weer. Foto: VI Images