Solanke bezorgt dolend FC Groningen negatief clubrecord

Reacties

De rentree van Dominic Solanke heeft Vitesse geïnspireerd tot een knappe overwinning bij FC Groningen, dat voor de zesde keer op rij verloor in de Eredivisie: 0-3.

Solanke bezorgt dolend FC Groningen negatief clubrecord

Voor de supporters van Groningen en Vitesse viel er dit kalenderjaar nog weinig te genieten. Bij de Arnhemmers heeft coach Rob Maas slechts zelden het spektakel kunnen bieden dat onder zijn voorganger Peter Bosz vaak te zien was. Groningen kwam na het aankondigen van het vertrek van trainer Erwin van de Looi in een neerwaartse spiraal terecht.

Tegen Vitesse, dat aantrad zonder de gepasseerde smaakmaker Valeri Qazaishvili en de disciplinair geschorste Kelvin Leerdam, toonden de noorderlingen in de eerste helft tekenen van herstel. Een schitterende solo van Juninho Bacuna werd door Lorenzo Burnet bijna bekroond met een doelpunt, maar de linksback schoot uit kansrijke positie voorlangs. Een wippertje van Michael de Leeuw werd door Kevin Diks, die terugkeerde in de basis, ternauwernood voor de lijn weggehaald.

Met dit spandoek maakten de fans van FC Groningen hun onvrede duidelijk.
Met dit spandoek maakten de fans van FC Groningen hun onvrede duidelijk.

Aan de hand van de Dominic Solanke, die in de 65ste minuut als invaller zijn rentree maakte, was het Vitesse dat na rust verantwoordelijk was voor het meeste gevaar. Solanke kopte zijn eerste poging nog naast het doel van Groningen, maar in de 73ste minuut was het raak voor de Chelsea-huurling. Hij strafte een fout van Abel Tamata genadeloos af: 0-1. Qazaishvili, die eveneens was ingevallen, stond aan de basis van die goal met een slimme pass.

De Georgiër besliste het duel in de slotfase door raak te schieten op aangeven van Milot Rashica. Het sluitstuk was voor Solanke, die de bal met veel gevoel over Sergio Padt wipte. Deze 0-3 nederlaag betekent voor Groningen een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1974, toen de noorderlingen eveneens zes Eredivisie-duels op rij verloren. De play-offs om Europees voetbal zijn daardoor ver weg voor Van de Looi en consorten. Vitesse verstevigt juist zijn grip op de zevende plek en maakt dus nog steeds kans op een ticket voor de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.