Soeverein Real Madrid spaart onderdanig Levante

In 2007 wist Levante nog te winnen in Santiago Bernabéu. Zaterdagavond was er van dergelijke strijdlust van de bezoekers nauwelijks sprake. In een wedstrijd waar Real Madrid heer en meester was werd het 2-0 voor De Koninklijke.

Een kwartier had Real Madrid nodig om op voorsprong te komen. Angel di María stond met een knappe aanval aan de basis van het doelpunt van Karim Benzema. De Fransman hoefde de bal slechts een tikje te geven.

Levante kwam niet van de eigen helft af en leek een zware avond tegemoet te gaan. De ploeg werd echter in de race gehouden door doelman Gustavo Munúa. Vlak voor rust zorgde Ricardo Carvalho voor het tweede doelpunt van de avond. Subtiel zette hij zijn knie tegen een hard ingeschoten vrije trap van landgenoot Cristiano Ronaldo. De Portugees is met zijn doelpunt de meest productieve verdediger in de Primera División (drie goals).

In de tweede helft regende het kansen voor De Koninklijke maar tot scoren kwam de thuisclub niet meer. Cristiano Ronaldo was nog dicht bij een doelpunt maar ook zijn kopbal werd op schitterende wijze gepareerd door doelman Munúa.

De overwinning brengt Real Madrid weer dichterbij Barcelona. Het verschil met de Catalanen bedraagt nu twee punten. Barça speelt zondag om 21.00 uur in eigen huis tegen Athletic de Bilbao. Foto: VI Images