Soeverein Duitsland foutloos in generale repetitie voor Oranje

Reacties

Duitsland heeft zaterdagavond op eenvoudige wijze gewonnen van Israël. In de generale repetitie voor de confrontatie met Oranje waren treffers van Kai Havertz en Timo Werner voldoende voor de zege. 

Soeverein Duitsland foutloos in generale repetitie voor Oranje
Duitsland
Duitsland
2 - 0
Israël
Israël

Bondscoach Hansi Flick koos in de PreZero Arena van Bundesliga-club TSG 1899 Hoffenheim voor een aantal opvallende namen in de basiself. Benfica-middenvelder Julian Weigl stond op het middenveld. Net als Bayern München-talent Jamal Musiala. Debutant en SC Freiburg-verdediger Nico Schlotterbeck, ploeggenoot van Oranje-goalie Mark Flekken, begon in het centrum van de defensie. Manuel Neuer, Thomas Müller, Leroy Sané en Antonio Rüdiger startten op de bank. Bij de Israëliërs was er een plaats voor Vitesse-verdediger Eli Dasa en Feyenoord-doelman Ofir Marciano ingeruimd. PSV-spits Eran Zahavi ontbrak.

Ondanks een stroperig eerste half uur kenden de Duitsers nooit problemen met Israël. Met veel overmacht liep het in de eerste helft over de gasten heen. Havertz brak de ban met het hoofd na een goede corner van linksback David Raum. De standaardsituaties bleken sowieso succesvol, want even later schoot Werner uit een vrije trap van Ilkay Gündogan overtuigend raak.

In de tweede helft besloot Flick veel te wisselen. Müller kwam in de ploeg voor Gündogan, terwijl ook Sané gebracht werd. Nog een viertal wijzigingen volgde. In totaal waren er zelfs zeven wisselmomenten. Het haalde het tempo uit het aanvalsspel van de Duitsers, die de gasten nog maar mondjesmaat pijn deden met speldenprikken. Israël weerde zich echter kranig. Müller miste zelfs nog een strafschop. 

Duitsland vond het wel best. Soeverein deelde het de lakens uit, zonder indruk te maken. De zege kwam nooit meer in gevaar. Mede doordat Yonatan Cohen ook vanaf elf meter faalde. Daardoor kunnen de oosterburen met een goed gevoel toeleven naar de ontmoeting met Oranje. Die vindt dinsdag plaats in de Johan Cruijff Arena.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.