Soepel Valencia speelt na rust Sevilla stuk

Een oppermachtig Valencia speelde in de seizoensouverture Sevilla naar een 2-0 nederlaag. De ploeg zonder Hedwiges Maduro liet het balletje fraai en langdurig rondgaan en sloeg toe op de juiste momenten.

Na een eerste helft waarin Sevilla nog enigszins mee kon met de thuisploeg stelde Valencia kort na de hervatting orde op zaken. Juan Mata (foto) schoot met het linkerbeen hard en droog laag achter Andrés Palop. Het verzet van Sevilla was daarmee definitief gebroken. Mede doordat spits Frédéric Kanouté vlak voor de onderbreking mocht inrukken na zijn tweede gele kaart.

Volledig gecontroleerd stuurde Valencia de bezoekers vervolgens van het kastje naar de muur. Tien minuten voor tijd scoorde Pablo Hernández uit een fraaie boogbal. Het met financiële problemen kampende Valencia kon zich geen betere start van het seizoen wensen.