Socceroo Sainsbury betwijfelt of hij speelt tegen Duitsland

Reacties

Door rugklachten lijkt Trent Sainsbury het oefenduel van Australië met wereldkampioen Duitsland te moeten missen. Ondanks zijn klachten werd hij door bondscoach Ange Postecoglou tóch opgeroepen voor de eerste interlands sinds de glorieuze winst van de Azië Cup.

Socceroo Sainsbury betwijfelt of hij speelt tegen Duitsland

Sainsbury is sinds 31 januari een absolute held in Australië, mede dankzij een assist van de verdediger wonnen de Socceroos voor het eerst in de historie de Azië Cup. In de finale werd met 2-1 na verlening afgerekend met Zuid-Korea. Sainsbury werd hierna uitgeroepen tot Man of the Match.

De verdediger kon zijn goede vorm in Zwolle evenwel geen vervolg geven. 'Ik kreeg problemen met mijn rug. Erg jammer natuurlijk want ik werd geweldig ontvangen door de club. Het deed me heel veel toen ik op het veld werd geëerd en toegezongen. Dan wil je graag wat terugdoen, maar dat ging op dat moment niet. Ik moet tenslotte goed naar mijn lichaam luisteren. Ik was de afgelopen weken gewoon niet helemaal fit. Dat begrepen ze bij de club ook', aldus de 23-jarige Sainsbury op de website van het bureau dat zijn belangen behartigt: Wasserman.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Sainsbury niet spelen tegen Duitsland. 'De kans dat ik ga spelen is niet groot. Ik train aangepast, want ik wil geen enkel risico nemen. Toch is het leuk om de selectie en technische staf weer te zien.'

De oefenwedstrijd van woensdagavond (20:30 uur) met wereldkampioen Duitsland is de start van de voorbereiding op het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland. Daarnaast nemen de Socceroos het maandag in een vriendschappelijk duel op tegen Macedonië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.