Soap rond overname van Parma ten einde

Reacties

Parma kan zich volledig gaan richten op de sportieve problemen. De onzekerheid over de overname van de hekkensluiter in de Serie A is weggenomen.

Soap rond overname van Parma ten einde

Eerder deze week werd de deal al aangekondigd door oud-voorzitter Tomasso Ghirardi, maar zijn beoogde opvolger Pietro Doca zorgde voor extra onrust door de overeenstemming tegen te spreken.

Aan die onrust is een einde gekomen nu alle papieren van de benodigde handtekeningen zijn voorzien. Tijdelijk voorzitter Fabio Giordano – ‘Doca heeft ervan afgezien vanwege de mediadruk’ – kon niet alle onzekerheid wegnemen. De identiteit van de nieuwe eigenaren, naar verluidt Russische en Cypriotische investeerders, blijft in nevelen gehuld.

'Ze zijn betrouwbaar en bekend, maar op dit moment kan ik de namen niet openbaren. Ik heb een geheimhoudingsclausule getekend', probeerde Giordano die zorgen weg te nemen. 'Veel clubs zijn in handen van buitenlandse bedrijven en die van Parma staan zeker niet op een zwarte lijst.'

Parma staat ook met de nieuwe eigenaren voor de zware opgave het seizoen nog te redden. De club van trainer Roberto Donadoni (foto) staat laatste in de Serie A, mede door een puntenaftrek wegens achterstallige betalingen aan spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.