Soap rond Marchisio leidt tot onrust bij Italië

Reacties

De soap rondom de knieblessure die Juventus-middenvelder Claudio Marchisio vrijdag opliep bij de nationale ploeg houdt de gemoederen in Italië flink bezig. Bondscoach Antonio Conte (ex-Juve) en zijn voormalig werkgever liggen met elkaar in de clinch. De keuzeheer zou zelfs twijfelen over zijn toekomst.

Soap rond Marchisio leidt tot onrust bij Italië

De Italianen spelen zaterdag het belangrijke EK-kwalificatieduel op bezoek bij Bulgarije, maar de voorbereiding daarop is verre van ideaal. Vrijdag kwam naar buiten dat Marchisio bij de Azzurri een zeer zware kruisbandblessure had opgelopen en de rest van het seizoen niet meer kon spelen. Juventus meldde later opmerkelijk genoeg dat het wel meeviel en dat de situatie van Marchisio na een paar dagen rust van dag tot dag bekeken zou worden. Dat laatste, goede nieuws is inmiddels bevestigd door de medische staf van de nationale ploeg.

Maar daarmee is de kou tussen bondscoach Conte en Juve nog niet uit de lucht. John Elkann - voorzitter van Fiat, grootaandeelhouder van de club uit Turijn - deelde vrijdag al een sneer uit naar de trainer. 'Conte is geen clubcoach meer, hij is nu slechts iemand die spelers selecteert. Dat zijn twee totaal verschillende banen. Maar misschien wil hij herinnerd worden als de bondscoach bij wie de meeste spelers geblesseerd raakten. Waarom worden spelers gedwongen zo hard te trainen bij de nationale ploeg?', zo vroeg de zakenman zich hardop af.

Gesprek
Conte meldde op de persconferentie op zijn beurt niet van die kritiek gediend te zijn. 'Ik heb last van mensen die mijn verleden tegen me willen gebruiken. Maar ik ben wel gewend aan dit soort onrust. Waarom heeft Elkann me dat nooit gevraagd toen ik nog bij Juventus zat? We werken niet hard, we werken goed.' Over de blessure wilde hij niets meer zeggen. 'De dokter heeft alles al uitgelegd.' Toen Conte door tv-zender Rai Sport gevraagd werd naar de blessure, zou hij vervolgens ook boos zijn weggelopen.

Volgens berichten in Italië baalt Conte dan ook zó erg van alle onrust, dat hij twijfelt over zijn toekomst. Claudio Lotito, bestuurslid bij de Italiaanse bond, is inmiddels naar Bulgarije gevlogen en heeft daar zaterdag in een gesprek met Conte en bondsvoorzitter Carlo Tavecchio geprobeerd de rust te herstellen. 'Hij heeft via internet doodsbedreigingen gehad en is behoorlijk onder de indruk', zo liet Tavecchio na dat gesprek weten. Twee maanden geleden uitte de bondscoach al zijn onvrede over de gang van zaken. Toen staken Juventus en AS Roma een stokje voor een plan van Conte om tussen interlands door de nationale ploeg bij elkaar te roepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.