Soap lijkt ten einde: Diego Costa terug op trainingsveld

Reacties

Diego Costa heeft dinsdag zijn rentree gemaakt op de groepstraining van Chelsea. Daarmee lijkt de rust rond de 28-jarige topscorer van de Premier League-koploper weergekeerd.

Soap lijkt ten einde: Diego Costa terug op trainingsveld

Diego Costa ontbrak zaterdag in de wedstrijdselectie van Chelsea. Volgens de officiële lezing was een rugblessure de reden, maar Engelse media meldden dat de in Brazilië geboren international van Spanje een aanvaring met manager Antonio Conte had gehad over de diagnose van de medische staf. Bovendien zou op de achtergrond hebben meegespeeld dat Chelsea niet mee wilde werken aan een transfer van Diego Costa, die een lucratief aanbod uit China had gehad.

Conte ontkende die geruchten zaterdagavond echter na het uitduel met Leicester City (0-3). 'Dinsdag staakte hij de training vanwege rugklachten. Daarna heeft hij niet meer getraind. Daarom zat hij niet in de selectie.' Volgens Engelse media kreeg Diego Costa pas last van zijn rug na een conflict met Chelsea over belangstelling uit China. 'Daar weet ik niets van', zei de Italiaanse coach. 'Ik vertelde voor de wedstrijd de waarheid en dat doe ik nu opnieuw.'

Conte kon afgelopen weekend nog niet zeggen of Diego Costa komende zondag tegen Hull City weer van de partij zal zijn. Over de vermeende interesse uit China is het laatste woord waarschijnlijk nog niet gesproken. Shu Yuhui, eigenaar van Tianjin Quanjian, zei dinsdag dat er een gesprek is geweest met zaakwaarnemer Jorge Mendes over een eventuele transfer van Diego Costa. The Blues willen de man die dit seizoen veertien keer scoorde, niet laten gaan. Naar verluidt is Costa door de club wel flink beboet; hij zou ruim twee ton hebben moeten betalen als straf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.