'Sno op z'n vroegst volgend kalenderjaar weer in actie'

Evander Sno (25) is nog altijd in afwachting van de medische ingreep die hem van zijn hartritmestoornissen moet verlossen. De middenvelder van NEC kwam op 29 september voor het laatst in actie, tijdens het uitduel met Feyenoord (5-1 verlies).

'Sno op z'n vroegst volgend kalenderjaar weer in actie'

Dat optreden eindigde voor Sno vroegtijdig nadat hij – niet voor het eerst in zijn loopbaan – last had gekregen van zijn hart. Sno werd twee jaar geleden als speler van Jong Ajax tijdens een wedstrijd getroffen door een hartstilstand. Hij kon blijven voetballen, met behulp van een inwendig kastje dat reageert op stoornissen.

Eind oktober werd bekend dat een ingreep in het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) de voormalige jeugdinternational mogelijk definitief van zijn problemen kan verhelpen. Sno zat sindsdien niet meer bij de wedstrijdselectie van NEC en traint nog altijd apart.

Volgens technisch directeur Carlos Aalbers is er nog altijd geen duidelijkheid over de datum van de ingreep. 'We zijn afhankelijk van de specialist die de ingreep zal uitvoeren', legt Aalbers uit. 'Die heeft een drukke agenda, zit af en toe in Amerika. Maar we hopen en verwachten dat Sno snel kan worden geopereerd. Maar we gaan nu al naar de winterstop, dus de verwachting is in elk geval dat we Evander pas volgend kalenderjaar weer in actie zien.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's