Sno en Apau debuteren bij Westerlo met nipte zege

Evander Sno en Mitch Apau hebben hun debuut bij Westerlo opgeluisterd met een 1-0 overwinning op Lokeren. Ook voor Stanley Menzo verliep de seizoensouverture zonder problemen. Zijn Lierse SK won met 2-0 van KV Oostende.

Evander Sno en Mitch Apau (allebei afkomstig van RKC Waalwijk) maakten in de wedstrijd tegen Lokeren hun competitiedebuut voor Westerlo. Trainer Dennis van Wijk haalde Sno nog voor rust naar de kant, waar hij rechtsback Apau de hele wedstrijd liet staan. De promovendus won nipt door een doelpunt van Maxime Annys in de dertiende minuut, waarvan de assist verzorgd werd door Sno.

Lierse SK - Oostende 2-0
In de eerste speelronde van de Belgische competitie is Stanley Menzo voortvarend van start gegaan met Lierse SK. Hij won het thuisduel met Oostende met 2-0. Spits Alhassane Keite verzorgde beide doelpunten. Arjen Swinkels kwam wegens een knieblessure niet in actie.

Waasland-Beveren - Club Brugge 0-2
Ook Club Brugge is voortvarend begonnen. Michel Preud'homme mocht direct drie punten bijschrijven na het duel met Waasland-Beveren. Nicolás Castillo en Oscar Duarte zorgden na rust voor een klinkende 0-2 overwinning.