Snelle tegentreffer Caenepeel laat Heerenveen niet wankelen

SC Heerenveen heeft als laatste club de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt. FC Eindhoven hield de spanning erin, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter: 1-2.

De eerste helft in het Jan Louwers Stadion was beduidend attractiever dan het tweede bedrijf. Na twintig minuten opende Younes Namli op simpele wijze de score. Aanvoerder Stijn Schaars schoof een hoekschop laag richting de vrijstaande middenvelder, die ongehinderd raak kon schieten. Tien minuten later verdubbelde Reza Ghoochannejhad de marge met een rake kopbal uit een voorzet van Stefano Marzo.

Het dappere Eindhoven liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, die al snel viel. Na een kundige pass van Alemão stuiterde een poging van Rai Vloet via de handen van Erwin Mulder richting de doellijn. Jinty Caenepeel gaf voor de zekerheid het laatste tikje. Vervolgens kreeg Ghoochannejhad een droomkans op de 1-3, maar de Iraanse aanvaller raakte de bal maar half.

Na rust hoopte de thuisploeg daarom nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar Heerenveen kon de voorsprong ook uitbreiden. Arber Zeneli mikte op de paal en aan de andere kant schoot Vloet in het zijnet. Doelman Arjan Swinkels redde nog op een vrije trap van Sam Larsson. Zo bleef de wedstrijd spannend, maar vielen er geen goals.

Donderdagavond gaat Heerenveen de koker in voor de loting van de achtste finales. In de Eredivisie gaan de Friezen, die derde staan, zondag op bezoek bij koploper Feyenoord.