Snelle goal van Gladbach's Reus velt Schalke 04

Schalke 04 heeft slechte zaken gedaan in het uitduel met Borussia Mönchengladbach. De ploeg kreeg na het puntverlies van Werder Bremen de kans om de tweede plek te pakken maar verloor met 1-0.

Borussia Mönchengladbach, met Roel Brouwers in de basis en Marcel Meeuwis _ vlak voor tijd viel de oud-speler van Roda JC nog in - op de bank, begon voortvarend tegen Schalke 04. Na vijf minuten kreeg de ploeg daarvoor al zijn beloning. Een diepe bal bereikte Juan Arango die goed het overzicht behield en de bal panklaar legde voor Marco Reus (foto) die raak schoot.

Schalke 04 kwam naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in zijn spel en kreeg voldoende kansen voor de gelijkmaker. De bezoekers misten echter telkens de rust zodra ze dicht bij doel van Gladbach kwamen. Jefferson Farfán, Kevin Kuranyi en Ivan Rakitic wisten onvoldoende raad met de gekregen kansen.