Sneijder zet koploper Galatasaray op het juiste spoor

Galatasaray heeft zijn zege in de eerste speelronde van de Turkse Süper Lig een passend vervolg gegeven op bezoek bij Akhisar Belediyespor. Wesley Sneijder en co kwamen terug van een achterstand en staan dankzij de 3-1 zege weer bovenaan in de Turkse competitie.

Ricardo Vaz Te bezorgde de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink een valse start. De Portugees opende namens de thuisploeg in derde minuut al de score. Galatasaray kwam nog voor rust met een antwoord. Wesley Sneijder had als aangever een belangrijk aandeel in de gelijkmaker. Uit een afgemeten voorzet van de spelmaker kopte Eren Derdiyok knap raak: 1-1.

Voormalig PSV-doelwit Bruma nam de bezoekers in de tweede helft bij de hand. Hij assisteerde Yasin Öztekin bij de 1-2. Bruma gooide de wedstrijd in de extra tijd zelf in het slot met de derde Galatasaray-treffer van de avond.

Titelverdediger Besiktas beging vrijdag in de uitwedstrijd tegen Konyaspor een misstap (2-2). Galatasaray is nog wel zonder puntenverlies. Ryan Donk bleef tegen Akhisar negentig minuten op de bank.