Sneijder wipt met Galatasaray over Fenerbahçe heen

Galatasaray heeft met een nipte zege ten volle geprofiteerd van het puntenverlies van Fenerbahçe. Wesley Sneijder leverde zijn bijdrage aan het succes bij Kasimpasa (1-2).

Al in de zesde minuut kwam Galatasaray op voorsprong via Lukas Podolski, die na een combinatie met Sneijder raak schoot. De formatie van trainer Jan Olde Riekerink moest in de tweede helft opnieuw beginnen na de gelijkmaker van Samuel Eduok.

Het antwoord van Galatasaray, waar naast Sneijder ook Nigel de Jong in de basis stond, liet niet lang op zich wachten. Bruma was de gelukkige en stapte dankzij zijn treffer als matchwinner van het veld. Dat was mede te danken aan Adem Buyuk, die in de 79ste minuut verzuimde uit een strafschop de zege veilig te stellen.

Kasimpasa speelde op dat moment met een man minder. Voormalig Heerenveen-verdediger Kenny Otigba had een kwartier voor het einde zijn tweede gele kaart geïncasseerd.

Dankzij de overwinning heeft Galatasaray de derde plaats overgenomen van Fenerbahçe, dat zaterdag in de topper tegen Besiktas niet verder was gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel.