Sneijder wijst verhuurperiode Fener af, ondanks Kuijt

Wesley Sneijder heeft bedankt voor Fenerbahçe. De Turkse grootmacht wil Sneijder op huurbasis overnemen van Internazionale, maar de middenvelder heeft het verzoek negatief beantwoord. Sneijder had maandag nog een gesprek met de directie van de club uit Milaan, maar dit had niet het gewenste resultaat.

Sneijder wijst verhuurperiode Fener af, ondanks Kuijt

Het gesprek had plaats omdat Sneijder voorlopig weigert akkoord te gaan met een verlaagde aanbieding. Inter hoopt dat de Oranje-aanvoerder zijn tot medio 2015 lopende verbintenis met een jaar wil verlengen, zodat het salaris dat hij nu tot het einde van zijn contract opstrijkt verdeeld kan worden over een langere periode. Door de weigering van Sneijder lijkt een transfer een van de mogelijke oplossingen.

Een vertrek naar Turkije zou een samenwerking met Oranje-ploeggenoot Dirk Kuijt betekenen, maar in de Turkse Süper Lig heeft Sneijder voorlopig geen trek. 'Dat ik met hem praat over deze situatie is logisch. Ik denk dat Wesley wel te spreken was over Fenerbahçe', vertelde Kuijt dinsdag in een Turkse krant.

Kuijt vervolgt: 'Daarnaast heb ik hem gezegd dat de club meeleeft in deze situatie. Er zijn veel clubs geïnteresseerd in hem en hij is een dure speler. Ik weet niet hoe hij erover denkt, maar Wesley is degene die een beslissing moet nemen', houdt de voormalige Feyenoorder zich op de vlakte.

Inter-trainer Andrea Stramaccioni liet onlangs weten te beschikken over middenvelders met meer kwaliteiten dan Sneijder. De middenvelder stelt dat dit voldoende reden is voor een vertrek in plaats van een nieuw contract.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's