Sneijder wijst naar arbiter voor puntenverlies in Zweden

Nederland heeft volgens aanvoerder Wesley Sneijder in Zweden (1-1) niet gekregen waar het recht op had, mede door een arbitrale fout.

Sneijder voelde zich tekortgedaan door scheidsrechter Daniele Orsato, die in de slotfase een doelpunt van Bas Dost vanwege een duwfout afkeurde. 'Het gebeurt in een splitsecond, maar hij gebruikt goed zijn lichaam', klaagde Sneijder na afloop voor de camera's van de NOS. 'Het kost ons de verdiende overwinning.'

'Er was maar één ploeg die recht had op de punten en dat waren wij', aldus de aanvoerder, die de gelijkmaker voor zijn rekening had genomen. 'Het was ook onze intentie om na de 1-1 door te gaan. Maar het geluk was niet aan onze zijde.'

De eerste helft eindigde zuur voor Oranje door een fout van Kevin Strootman. 'Zeker, omdat we in de eerste helft de betere ploeg waren en niets hadden weggegeven', aldus Sneijder. 'Een compliment aan het team dat we zijn blijven knokken. Vanavond verliezen we in ieder geval niet, maar we hadden toch meer willen hebben. Op naar de volgende keer.'