Sneijder verslaat Van Persie in Turkse bekerfinale

Galatasaray heeft een rampzalig seizoen nog enige glans gegeven met de winst van de Turkse beker ten koste van Fenerbahçe (1-0). Voor Wesley Sneijder, en ook Robin van Persie, was het toch een minder geslaagde avond.

Voor Sneijder bleef zijn bijdrage beperkt tot de eerste 45 minuten. De middenvelder, die zich na de finale meldt bij het Nederlands elftal, bleef in de rust aangeslagen achter in de kleedkamer. Een ribblessure weerhield hem ervan verder te spelen.

Ook Van Persie keerde in de tweede helft niet meer terug op het veld. De spits moest bij Fenerbahçe plaatsmaken voor Fernandäo. Trainer Vítor Pereira koos voor de Braziliaan in plaats van de Nederlander in de hoop een nederlaag te voorkomen.

Na een half uur was Galatasaray namelijk op voorsprong gekomen via Lukas Podolski. De Duitser kopte raak nadat ploeggenoot Jason Denayer een corner met het hoofd had verlengd. Het was een verdiende voorsprong gezien het overwicht van Galatasaray.

Jan Olde Riekerink loodste Galatasaray naar de bekerwinst.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Fenerbahçe joeg enthousiast op de gelijkmaker. De inspanningen bleken tevergeefs. Galatasaray hield stand, zodat de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink in Antalya als winnaar van het veld stapte.

Voor Galatasaray was de Turkse beker een positieve afsluiting van een dramatisch seizoen, waarin twee keer van trainer werd gewisseld. De kwakkelende topclub eindigde als zesde in de reguliere competitie. Bovendien werd Galatasaray voor een jaar uitgesloten van deelname aan Europees voetbal vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels.