Sneijder verblijdt Italië-debutant, Alves besluipt verslaggever

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sneijder verblijdt Italië-debutant, Alves besluipt verslaggever

Roberto Gagliardini heeft een mooi aandenken overgehouden aan zijn debuut voor Italië tegen Nederland (1-2). De middenvelder van Internazionale heeft het shirt van Wesley Sneijder, oud-speler van zijn club, weten te bemachtigen en beschrijft het souvenir als 'een mooie herinnering aan een onvergetelijke dag.'

Dani Alves is altijd wel in voor een grapje en ook de verslaggever van Juventus-TV is niet veilig voor de rechtsback.

'Matthijs de Ligt vroeg mij waar ik op mijn zeventiende speelde. Toen ik zei dat ik in de A1 van FC Emmen mijn wedstrijdjes balde, ging hij helemaal stuk van het lachen. In dat licht is het ergens wel gekkenhuis dat ik nu teleurgesteld ben dat ik geen minuten maak in het Nederlands elftal. Maar zo werkt het bij mij; ik heb altijd de drijfveer om door te knallen.'
Bas Dost vertelt aan RTV Drenthe over zijn weg naar Oranje, die iets langer was dan die van Matthijs de Ligt.

Paul Pogba maakt in zijn tweede periode bij Manchester United een goede indruk op Paul Scholes. De Fransman is volgens de oud-speler van The Red Devils goed omgegaan met de kritiek die na zijn recordtransfer van Juventus over hem heen kwam. 'Dat is niet altijd makkelijk, maar Paul is een moedige, jonge speler', vertelt Scholes aan Omnisport. 'Hij wil de bal altijd ontvangen en probeert er dan iets goeds mee te doen. Hij lijkt weer goed gewend te zijn in Engeland en hij kan alleen nog maar beter worden.'

Willian hoopt dat de Brazilianen hun hoofd koel kunnen houden nadat ze zich, los van gastland Rusland, als eerste hebben gekwalificeerd voor het WK van 2018. 'Ons spel wordt door heel de wereld bekeken. Mensen zeggen dat de kampioenen terug zijn', vertelde Willian na de 3-0 winst op Paraguay aan de Braziliaanse media. 'Maar we moeten  nederig blijven. We hebben nog niets gewonnen en iedereen weet dat we pas iets kunnen vieren als we het WK winnen.'

• Volgens de Duitse bondscoach Joachim Löw zou Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann in de toekomst een geschikte kandidaat kunnen zijn om de leiding over de nationale ploeg te nemen. 'Wie weet. Ik verwacht veel van hem', speculeert Löw tegenover Bild. 'Hij heeft veel kwaliteit en een goede band met zijn spelers. Als hij zo doorgaat,  heb ik er vertrouwen in dat hij een geweldige coach wordt.'

Kevin De Bruyne blijkt ook zijn mannetje te staan op een basketbalveld. Deze inzet is drie punten waard.

'Ik wil de beste linksback worden.'
• In een vragenvuur gaat PSV'er Jetro Willems onder meer in op het uiteindelijke doel in zijn carrière.

Philipp Lahm leek voorbestemd om na het afsluiten van zijn actieve spelersloopbaan in dienst te blijven van Bayern München, maar dan als sportief directeur. De 33-jarige verdediger heeft een dergelijke aanbieding geweigerd, omdat Uli Hoeness in zijn optiek nog te machtig is. 'Je kunt alleen zaken beïnvloeden als je verantwoordelijkheid hebt', analyseert Lahm in het tijdschrift Stern.

Hoeness verliet vorig jaar de gevangenis na een straf wegens belastingfraude. De oud-topvoetballer is razendsnel na zijn vrijlating weer een van de mannen om wie alles draait bij Bayern. 'Ik geloof dat Hoeness te daadkrachtig is, dat hij te weinig zaken los wil laten. Dat recht heeft hij natuurlijk als voorzitter', aldus Lahm.

Gerard Piqué koestert weinig sympathie voor Real Madrid, zo heeft de Barcelona-verdediger al meermaals duidelijk gemaakt. Na de oefenzege van Spanje op Frankrijk van dinsdagavond deed Piqué opnieuw een duit in het zakje. 'Wat zich daar afspeelt in de directiekamers…De persoon die Lionel Messi en Neymar aanklaagde wegens belastingfraude zit daar ook. Maar Cristiano Ronaldo is niet aangepakt', liet Piqué optekenen door verslaggevers. De Barcelona-verdediger doelde waarschijnlijk op voormalig Real-bestuurder Marta Silva de Lapuerta, die een rol speelde in zaak rond Messi en Neymar.

Everton betrekt ergens in de komende jaren een nieuw stadion bij Bramley Dock in Liverpool. De kans bestaat dat The Toffees later deze eeuw opnieuw moeten verhuizen omdat het stuk grond dat Everton verwierf rond 2100 mogelijk volledig onder water staat. Volgens wetenschapper Graeme Heyes is dit het geval wegens de stijgende zeespiegel. ‘Hopelijk heeft Everton dit meegenomen in de risicoanalyse.’

'Ik kreeg net een appje van Sacchi. Hij zei dat wij verouderd voetbal spelen.'
• Het spel van Oranje tegen Italië kon volgens Ruud Gullit niet de goedkeuring wegdragen van Arrigo Sacchi, zijn oude trainer bij AC Milan (SBS6)

• Argentinië kwam dinsdag opnieuw zeer slap voor de dag in de WK-kwalificatie. Zonder de geschorste Lionel Messi bleek Bolivia te sterk. Bondscoach Edgardo Bauza had er nog wel alles aan gedaan om geen averij op te lopen. Volgens Argentijnse media slikten zijn spelers onder meer paracetamol en zelfs Viagra om niet in ademnood te komen op het op ruim 3.600 meter gelegen La Paz.

• Akkefietje met een assistent-scheidsrechter of niet; Messi zorgt altijd voor een enthousiaste massa.

Marc Overmars viert vandaag zijn 44ste verjaardag. De huidige directeur voetbalzaken van Ajax speelde liefst drie interlands op zijn verjaardag, in 1995 (4-0 winst op Malta), 1997 (4-0 zege op San Marino) en 2000 (2-2 tegen België).

Bastian Schweinsteiger kon rekenen op een heldenontvangst in Chicago. Mogelijk viert de middenvelder komend weekeinde al zijn debuut bij Chicago Fire.

Pablo Armero is onze Geheimtipp bij het WK twerking. De Colombiaan ging helemaal los tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.