Sneijder troeft De Boer af, Oranje nauwelijks op voorsprong

Reacties

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond in De Arena zijn achtste wedstrijd onder het bewind van bondscoach Guus Hiddink (in tweede ambtstermijn). Acht opvallende feiten in de aanloop naar de vriendschappelijke interland met Spanje (aftrap 20.45 uur).

Sneijder troeft De Boer af, Oranje nauwelijks op voorsprong

● Nederland en Spanje wonnen beide vijf van de voorgaande elf ontmoetingen (G1). Oranje won vier van de laatste zes interlands tegen Spanje (G1); de enige nederlaag in deze reeks is de verloren WK-finale van 2010.

● Oranje kreeg in zes van de zeven wedstrijden in de tweede periode onder bondscoach Guus Hiddink het eerste doelpunt tegen. De keuzeheer zag zijn ploeg in die zeven wedstrijden slechts 92 minuten op voorsprong staan, terwijl Oranje 366 minuten tegen een achterstand aankeek.

● Klaas-Jan Huntelaar (39 goals) heeft nog één doelpunt nodig om voormalig topscorer aller tijden Patrick Kluivert te evenaren (veertig). De Schalke 04-spits was trefzeker in vier van de laatste vijf interlands waarin hij in de basis begon (vijf goals).

● Nederland (3.552) en Spanje (3.831) verstuurden meer passes dan elke andere ploeg in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap en noteren beide gemiddeld meer dan zeventig procent balbezit in deze reeks.

Wesley Sneijder wordt in het oefenduel met Spanje de veldspeler met de meeste interlands achter zijn naam (113 caps).
Wesley Sneijder wordt in het oefenduel met Spanje de veldspeler met de meeste interlands achter zijn naam (113 caps).

● De kans is groot dat Wesley Sneijder tegen Spanje zijn 113de interland speelt. De Oranje-aanvoerder streeft dan Frank de Boer voorbij en staat tweede op de eeuwige ranglijst van Oranje-spelers met de meeste interlands. Sneijder is dan in elk geval de veldspeler met de meeste caps. De geboren Utrechter moet alleen doelman Edwin van der Sar (130 interlands) voor zich dulden.

● Slechts vier veldspelers maakten meer minuten in de tweede periode onder Guus Hiddink dan Ibrahim Afellay (395 – achter Stefan de Vrij, Wesley Sneijder, Daley Blind en Robin van Persie).

● Spanje hield in drie van de laatste vier interlands de nul en verloor in deze reeks alleen de oefenwedstrijd tegen Duitsland (0-1). De regerend Europees kampioen won vier van de vijf kwalificatieduels voor het EK in 2016; de nummer twee in Groep C verloor alleen uit bij koploper Slowakije (2-1).

● Oranje leed twee nederlagen op rij in zijn laatste oefenduels: tegen Italië 2-0 en Mexico 2-3 . Het Nederlands elftal verloor twintig jaar geleden tijdens de eerste ambtstermijn van Guus Hiddink voor het laatst drie oefeninterlands op rij.                            

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.