Sneijder treedt in voetsporen De Boer en Van Gobbel

Wesley Sneijder is de vierde (voormalig) Oranje-international met een contract bij Galatasaray, dat geen goede ervaringen heeft met de voorgangers van de aanvallende middenvelder.

Sneijder treedt in voetsporen De Boer en Van Gobbel

Frank Berghuis dacht in 1991 als eerste Nederlander voor de Turkse topclub te gaan spelen. Maar zonder opgaaf van redenen zag Galatasaray af van het tweejarige contract, dat de enkelvoudig Oranje-international van zijn handtekening had voorzien.

De primeur was er in januari 1996 voor Ulrich van Gobbel. De verdediger verruilde Feyenoord voor Galatasaray, om minder dan een jaar later met 25 duels op zijn naam Istanbul achter zich te laten om bij Southampton zijn carrière voort te zetten.

Frank de Boer volgde in 2003 het voorbeeld van Van Gobbel. Maar ook zijn verblijf in de Turkse hoofdstad was geen lang leven beschoren. Na anderhalf jaar en vijftien duels verkaste hij naar Glasgow Rangers.

Galatasaray heeft met Nordin Amrabat op dit moment een Nederlander onder contract staat. De aanvaller speelt echter voor de nationale ploeg van Marokko, dat in Zuid-Afrika een gooi doet naar de Afrika Cup.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's