Sneijder toeschouwer bij thuiszege van Inter op Pescara

Met Wesley Sneijder als opvallende toeschouwer op de tribune heeft Internazionale in het eigen Stadio Giuseppe Meazza met 2-0 gewonnen van het laag genoteerde Pescara. Rodrigo Palacio was bij beide goals betrokken.

Sneijder toeschouwer bij thuiszege van Inter op Pescara

Sneijder verkoos het bijwonen van de eerste thuiswedstrijd van 2013 boven een verblijf in Istanbul, waar Galatasaray in spanning op zijn eventuele komst wacht. Hij zag dat Inter dankzij Palacio al in de eerste helft op voorsprong kwam. De met vlecht getooide Argentijn nam een pass van Cristian Chivu in ontvangst, draaide kort weg en trof doel met een geplaatst schot.

In de tweede helft stond Palacio ook aan de basis van het tweede doelpunt van de Nerazzurri. Omringd door Pescara-verdedigers sprong hij uiterst kalm om met zijn balbezit en vond hij de vrijstaande Fredy Guarín, die ongehinderd voor 2-0 kon zorgen.

Door het sterke spel van Palacio liet de afwezigheid van Diego Milito zich niet voelen. De 33-jarige clubtopscorer (acht competitiegoals) kwam pas in de slotfase in het veld voor matchwinner Palacio. Milito werd aanvankelijk gespaard vanwege fysieke ongemakken.

Door de regelmatige 2-0 overwinning herstelt Inter zich van de 3-0 nederlaag van vorig weekend bij Udinese. Met 38 punten staat Inter voorlopig derde op zes punten van Juventus, dat zondag echter nog in actie komt tegen Parma. Pescara blijft met twintig punten strijden tegen degradatie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's