Sneijder stelt besluit transfer uit om sportieve redenen

Wesley Sneijder heeft tegenover Gazzetta dello Sport de al bestaande vermoedens bevestigd. Hij laat Galatasaray wachten omdat hij liever in een Europese topcompetitie uitkomt. De Oranje-international zegt dat hij zich niet onder druk laat zetten en dat geld een ondergeschikte rol speelt in het nemen van een besluit.

Sneijder stelt besluit transfer uit om sportieve redenen

'Hebben sommige mensen gezegd dat ik vandaag in Istanbul zou zijn? De druk die mij wordt opgelegd, is irritant', aldus Sneijder in de toonaangevende Italiaanse sportkrant. 'Net als alle andere spelers die over een transfer moeten beslissen heb ik nog de tijd tot 31 januari. Ik heb geen haast en wil niet worden opgejaagd.'

'Zeker na alles wat er de afgelopen maanden is gebeurd bij Inter, nadat ik in 2010 nog voetbalhistorie heb geschreven met mijn ploeggenoten (door het winnen van de Champions League, red.), wil ik niets horen over druk', deelt Sneijder een sneer uit het naar de clubleiding van Inter. Omdat hij een financieel minder aantrekkelijk contract weigert te tekenen, komt hij al het hele seizoen niet aan spelen toe.

Sneijder benadrukt dat het uitstellen van een beslissing niets te maken heeft met de financiële voorwaarden van het bod van Galatasaray. 'Ik wil gewoon niet het gevoel hebben dat ik word gedwongen om in korte tijd een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven te nemen. Het heeft helemaal niets met geld te maken.'

Met die laatste quotes verraadt Sneijder zijn plannen. Hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een Europese topcompetitie. Pas als aanbiedingen uitblijven, zal hij kiezen voor een minder hoog aangeschreven liga als die van Turkije. Van een concreet bod van bijvoorbeeld topclubs uit de Premier League is echter nog geen sprake.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's