Sneijder raakt verder achterop bij Kuijt in titelstrijd

Galatasaray raakt in de strijd om het kampioenschap verder achterop bij koploper Fenerbahçe. In Istanbul kwam de ploeg van Wesley Sneijder niet verder dan een gelijkspel tegen Bursaspor: 2-2.

Na de sterke start in 2015 met overwinningen op Besiktas en Rizespor (beiden 2-0) heeft de Turkse topclub het eerste puntenverlies geleden. In eigen huis opende Umut Bulut weliswaar de score, maar Volkan Sen (die in de 81ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg) tekende vlak voor de rust aan voor de gelijkmaker.

En daar bleef het niet bij voor de ploeg van spelmaker Sneijder. Amper tien minuten na de rust zette de Braziliaan Fernandão de bezoekers zelfs op voorsprong na een fraaie kopbal. Pas in de slotfase sleepte Galatsaray een zwaarbevochten punt uit het uur. Vanaf elf meter bepaalde Emre Çolak de eindstand.

De Turkse grootmacht staat na het gelijkspel drie punten achter op koploper Fenerbahçe, dat zaterdag met Dirk Kuijt in de basis met 2-1 won van Karabükspor. Nummer twee Besiktas heeft twee punten meer dan Galatasaray.