Sneijder neemt dolend Galatasaray bij de hand in bekerduel

Reacties

Wesley Sneijder heeft Galatasaray op de drempel gezet van de halve finales in de strijd om de Turkse beker. De titelverdediger won op bezoek bij Akhisar Belediyespor (1-2).

Sneijder neemt dolend Galatasaray bij de hand in bekerduel

De wedstrijd stond ook in het teken van de verjaardag van Selçuk Inan, een volksheld in Turkije sinds hij zijn land met een rake vrije trap tegen IJsland (1-0) naar EURO 2016 schoot. De 31-jarige middenvelder mocht op de website van de UEFA een paar favoriete ploeggenoten kiezen, maar had wellicht beïnvloed kunnen zijn in die keuze als hij zijn lijstje ná deze bekerwedstrijd mocht inleveren.

Sneijder was namelijk de grote man tegen de ploeg die vijfde staat in de Süper Lig. Bij een achterstand - Hugo Rodallega maakte vlak na rust de openingstreffer - pegelde de Oranje-international via Douglão de 1-1 op het bord, waarna hij de jarige job met een assist op maat de 1-2 liet aantekenen met een volley.

Op 1 maart volgt nog een return in Istanbul voor Galatasaray, waar ook Ryan Donk meedeed. Bekersucces zou het seizoen enigszins kunnen redden voor Cim Bom Bom, want in de competitie heeft Galatasaray al zestien verliespunten meer dan Besiktas. In Europees verband wacht deze maand een dubbel tegen Lazio in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's