Sneijder morst punten met Galatasaray, Lens wint

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek aan bod.

• Galatasaray heeft met Wesley Sneijder in de basis het eerste puntenverlies van het seizoen geleden • Op bezoek bij Bursaspor kwam Cimbom niet verder dan 1-1 • Op slag van rust was het Burak Yilmaz die de openingstreffer op zijn naam schreef • Een doelpunt van de zestienjarige Enes Ünal, die als invaller koud vier minuten in het veld stond, maakte de voorsprong echter ongedaan • Sneijder speelde de gehele wedstrijd •  Galatasaray heeft nu vier punten uit twee duels •

Jeremain Lens heeft met Dinamo Kiev een overwinning geboekt op Metallurg Zaporizhzhya • Uit werd het 1-2 voor de ploeg van Lens, die in de extra tijd door zijn trainer van het veld gehaald werd • De Nederlandse international speelde als linksbuiten, maar had geen direct aandeel in de treffers van zijn elftal •

Arsenio Valpoort, Julian Jenner en Jack Tuyp zijn met Ferencváros hard onderuit gegaan • Tegen Debrecen werd er met 4-1 verloren • Valpoort en Jenner startten in de basis, terwijl Tuyp na 53 minuten in de ploeg van trainer Ricardo Moniz kwam voor Valpoort • Mark Otten kwam niet in actie •

Romario Kortzorg blijft het uitstekend doen bij Botev Plovdiv • De aanvaller droeg zijn steentje bij aan de 3-2 overwinning op Slavia Sofia • Kortzorg zorgde voor de 1-1 • Civard Sprockel stond negentig minuten lang geposteerd als centrale verdediger bij Plovdiv, terwijl Luis Pedro (onder meer ex-Feyenoord en ex-Heracles) als invaller binnen de lijnen kwam •