'Sneijder moet lopers om zich heen hebben'

Reacties

Moet Wesley Sneijder nog een basisspeler in Oranje zijn? Dat is de vraag die deze week gesteld wordt in het VI-panel. Analyticus Kenneth Perez ziet in de spelmaker nog een goede speler, maar plaatst ook zijn kanttekeningen.

'Sneijder moet lopers om zich heen hebben'

'Sneijder kan het nog wel, hij heeft een surplus aan kwaliteit', stelt Perez over de 32-jarige middenvelder van Galatasaray, die door de afwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Robin van Persie een van de spaarzame spelers is die de oude garde vertegenwoordigt.  

'Maar hij is niet meer de speler van zes, zeven jaar geleden die zichzelf vrij kon spelen en op doel kon schieten', vervolgt Perez over de 121-voudig international. 'De snelheid en het venijn zijn eruit bij hem. Hij moet lopers om zich heen hebben, spelers die voor hem werken en hem bedienen door de bal in zijn voeten te spelen. Hij is geen dragende speler meer. In de huidige tijd wordt er veel meer gevraagd van een 10. Hij moet atletisch vermogen hebben, dan kom je sneller uit bij Wijnaldum. Het is veelzeggend dat Sneijder vorig seizoen bij Galatasaray al op links speelde.'

Sneijder staat met zijn huidige aantal caps nog maar negen interlands achter op recordinternational Edwin van der Sar. Donderdag treft Sneijder met Oranje Griekenland en vijf dagen later begint voor het keurkorps van bondscoach Danny Blind de WK-kwalificatiecampagne met het cruciale bezoek aan Zweden.

Lees op VI Premium ook de mening van oud-bondscoach Bert van Marwijk, onder wie Sneijder op het WK van 2010 uitblonk, analyticus Co Adriaanse en inspanningsfysioloog Raymond Verheijen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.