Sneijder mikt na pesterijtjes Galatasaray op transfer

Reacties

Wesley Sneijder hoopt in de komende weken te vertrekken bij Galatasaray. De Turkse topclub heeft de middenvelder een boete van tweeënhalf miljoen euro opgelegd, maar dat moet vooral gezien worden als een signaal dat het huwelijk tussen beide partijen voorbij is.

Sneijder mikt na pesterijtjes Galatasaray op transfer

'Daarmee maakt de club gewoon duidelijk dat Wesley moet vertrekken', vertelt Guido Albers, zaakwaarnemer van Sneijder, aan Voetbal International. 'Eind 2015 hebben we verlengd met Galatasaray en was het de bedoeling dat Wesley nog zeker twee jaar bij de club zou blijven.'

De mooie verhalen van Galatasaray bleken echter een heel andere bedoeling te hebben. Albers: 'Het is heel simpel: nu moet een club die Wesley wil hebben de contractueel vastgestelde transfersom van 7,5 miljoen euro betalen. Als we niet hadden verlengd, was hij nu transfervrij geweest. Het was Galatasaray gewoon te doen om die transfersom.'

De Turken doen er momenteel alles aan om het Sneijder moeilijk te maken. 'Of hij voor één uurtje even over wilde komen uit Ibiza. Dat heeft hij natuurlijk niet gedaan. Hij meldt zich op 8 juli bij Galatasaray om weer te gaan trainen. Dat was de afspraak met de club', benadrukt de belangenbehartiger.

Een vertrek lijkt nu aanstaande voor de 32-jarige Sneijder. 'Als een club zich op deze manier opstelt, dan is een transfer doorgaans de uitkomst.' Er is belangstelling vanuit de Italiaanse Serie A, de Engelse Premier League en de Chinese Super League. Sneijder blijft het liefst nog minimaal een jaar in Europa spelen. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.