Sneijder meest ervaren WK-speler, Van Persie nadert top

Reacties

Wesley Sneijder voert dankzij het voorlopig uiterst succesvolle WK van Oranje de ranglijst aan als meest ervaren Oranje-international op een WK-eindronde. De spelmaker kan vanavond zijn voorsprong qua speeltijd op een WK op Ruud Krol en Wim Jansen vergroten, terwijl Robin van Persie ook het fraaie aantal van vijftien WK-duels gaat bereiken.

Sneijder meest ervaren WK-speler, Van Persie nadert top

Sneijder en Van Persie waren actief tijdens de wereldkampioenschappen van 2006, 2010 en 2014. Sneijder staat als enige Oranje-international ooit momenteel op vijftien optredens (zie graphic onderaan). Krol, Jansen, John Rep en Van Persie hebben er allemaal veertien. Van Persie kan het illustere trio voorgangers voorbij steken als hij speelt in de kwartfinale tegen Costa Rica, zoals de verwachting is.

Robben
Overigens heeft Arjen Robben slechts vier minuten nodig tegen Costa Rica om de toptien binnen te komen. In dat geval passeert de aanvaller, die vanavond zijn dertiende WK-duel gaat spelen, Frank de Boer en Edwin van der Sar.

Robben speelde weliswaar een wedstrijd meer dan Van der Sar en De Boer, maar beiden speelden in totaal drie minuten meer dan de reserve-aanvoerder van het Nederlands elftal: 1120 om 1117. Robben, Sneijder, Van Persie, maar ook Dirk Kuijt spelen allemaal alweer hun derde WK en komen daarmee op gelijke hoogte met Aron Winter. Hij was tot de start van dit WK de enige die dat kon zeggen.

In de huidige topdrie bezetten Krol en Jansen respectievelijk de tweede en derde plaats. Het duo speelde tijdens de WK's van 1974 in West-Duitsland en 1978 in Argentinië in alle veertien wedstrijden van Oranje mee. Krol miste als enige van de twee geen minuut van zijn veertien WK-duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.