Sneijder loodst Inter naar halve finale Champions League

Internazionale bereikte als eerste de halve finale van de Champions League. Wesley Sneijder maakte een einde aan de illusies van CSKA Moskou (0-1).

Keisuke Honda kende een goede start van zijn Russische avontuur, maar beleefde een ongelukkige avond. De uitschakeling in de Champions League van CSKA Moskou tekende zich al na zes minuten af, mede door toedoen van de Japanner die voor VVV speelde.

Knullig balverlies van Honda was de inleiding van de belangrijke eerste treffer van Internazionale. Sergei Ignashevich moest met een overtreding op Diego Milito de fout herstellen en uit de toegekende vrije trap opende Internazionale de score. Tot overmaat van ramp ging de bal daarbij door de benen van Honda in de opspringende Russische muur heen.

Hoe anders beleefde Sneijder het duel in Moskou. Een opgelopen enkelblessure verpestte de voorbereiding op het Champions League-duel. Het weerhield de Oranje-international er niet van om Internazionale naar de halve finale te loodsen.

Sneijder strooide met knappe passes en was na zes minuten ook verantwoordelijk voor het doelpunt dat de wedstrijd een beslissende wending gaf. CSKA Moskou diende na de 1-0 nederlaag in Milaan drie keer te scoren en dat bleek een te zware opgave.

De Russische formatie kwam in de eerste helft niet veel verder dan schoten van afstand van onder anderen Honda. Alan Dzagoev en Tomás Necid lieten de andere kansen onbenut. Ook na rust bleef de Inter-defensie zonder problemen op de been.

Chidi Odiah hielp daarbij het laatste restje Russische hoop om zeep. De Nigeriaanse verdediger maakte een forse overtreding op Samuel Eto'o en kon vroeg in de tweede helft met een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken.

Na de uitsluiting was er weinig meer te beleven in Moskou. CSKA Moskou kon niet meer, terwijl Inter zich spaarde. Sneijder stond aan de basis van enkele Italiaanse oprispingen, waar zijn tegenstrever Honda een kwartier voor het einde moegestreden werd gewisseld. Vijf minuten voor tijd verdween Sneijder met een grijns naar de kant, hij had Inter een plaats bij de laatste vier bezorgd.