Sneijder, Krul en Promes in WK-voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn voorlopige WK-selectie een plaats ingeruimd voor Wesley Sneijder. Ook Tim Krul en Quincy Promes mogen nog hopen op WK-deelname.

Sneijder, Krul en Promes in WK-voorselectie Oranje

'Het is altijd lastig keuzes te maken. Te meer omdat alle spelers zich op zo’n geweldig positieve wijze hebben ingezet. Maar we hebben de keuze weloverwogen gemaakt', geeft Van Gaal uitleg over zijn voorselectie.

'Hoewel de boodschap voor de afvallers vervelend was, waren het goede gesprekken. Ik heb de indruk dat ze er zeer professioneel mee omgaan. Het is nu aan de voorlopige selectie mij ervan te overtuigen dat ze tot de laatste 23 behoren.'

Achter Wesley Sneijder stond een vraagteken. Van Gaal hield steeds een slag om de arm als het ging om de middenvelder van Galatasaray, die een jaar geleden zijn aanvoerdersband moest inleveren. Maar zijn prestaties in Turkije hebben de bondscoach overtuigd de voormalig Ajacied op te nemen in zijn voorselectie.

Sneijder vormt met oud-ploeggenoten Rafael van der Vaart en Nigel de Jong het ervaren deel van de geselecteerde middenvelders. De achterhoede loopt niet over van routine, terwijl de voorhoede genoeg internationale ervaring kent met onder andere Robin van Persie en Arjen Robben .

Feyenoord is met zeven man de hofleverancier, waarbij de Rotterdammers met vier man vooral goed vertegenwoordigd zijn in de verdediging. Vier PSV’ers hebben de schifting overleefd, terwijl Ajax drie spelers levert. Van de Eredivisionisten hebben FC Twente (Quincy Promes) en Vitesse (Patrick van Aanholt) ieder ook één vertegenwoordiger.

Voorselectie Oranje:
Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcaste United, Eng), Michel Vorm (Swansea City, Eng), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh ( FC Augsburg, Dui), Ron Vlaar (Aston Villa, Eng), Stefan De Vrij (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (Norwich City, Eng), Jonathan De Guzman (Swansea City, Eng), Nigel de Jong (AC Milan, Ita), Wesley Sneijder (Galatasaray, Tur), Tonny Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (Hamburger SV, Dui), Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04, Dui), Dirk Kuijt (Fenerbahçe, Tur), Jeremain Lens (Dinamo Kiev, Oek), Robin van Persie (Manchester United, Eng), Arjen Robben (Bayern München, Dui) en Quincy Promes (FC Twente).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.