Sneijder krijgt Grosskreutz dan toch als ploeggenoot

Reacties

Na zes jaar sluit Kevin Grosskreutz het hoofdstuk Borussia Dortmund. De 27-jarige Duitser wordt dan toch bij Galatasaray teamgenoot van Wesley Sneijder.

Sneijder krijgt Grosskreutz dan toch als ploeggenoot

De overgang dreigde te mislukken omdat de noodzakelijke aanmelding bij het FIFA-transfersysteem maandagavond te laat was binnengekomen. Maar Galatasaray claimde met succes dat het buiten zijn schuld was gebeurd.

Dinsdag kwam er dan ook het groene licht van de FIFA en kon Grosskreutz voor drie jaar tekenen bij de Turkse club, die anderhalf miljoen euro betaalde aan Borussia Dortmund.

Grosskreutz kende mooie tijden bij Borussia Dortmund, dat hem in 2009 weghaalde bij Rot Weiss Ahlen. In de nationale successen in 2011 (titel) en 2012 (titel en beker) had hij een groot aandeel.

Afgelopen seizoen verliep het minder voor Grosskreutz, die door verschillende blessures na de winterstop niet meer binnen de lijnen kwam. Deze zomer bleek dat er voor hem ook geen plaats was in de plannen van nieuwe trainer Thomas Tuchel. De zesvoudig international speelde zijn wedstrijden dit seizoen in het tweede van Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.