Sneijder keert terug bij FC Utrecht

Reacties

Rodney Sneijder is terug op het oude nest. De 25-jarige middenvelder tekent een contract voor één seizoen bij FC Utrecht, waar hij zich aansluit bij het beloftenteam dat in de Jupiler League speelt.

Sneijder keert terug bij FC Utrecht

Het jongere broertje van Wesley Sneijder trainde sinds eind juni al mee bij de club uit zijn geboortestad. Hij kende een moeilijk jaar, nadat hij in augustus vorig jaar zijn contract ontbond bij het Schotse Dundee United vanwege mentale problemen.

'Het feit dat Rodney deel uitmaakte van de spelersgroep van Jong FC Utrecht is zowel Rodney als ons goed bevallen', vertelt technisch manager Erik ten Hag op de clubwebsite. 'We zijn er blij mee dat we in de persoon van Rodney een relatief ervaren kracht kunnen toevoegen aan de jonge spelerskern van de beloftenploeg'.

Sneijder werd opgeleid bij Ajax, maar maakte nooit zijn debuut in de hoofdmacht. In het seizoen 2011/12 verhuurden de Amsterdammers hem nog aan FC Utrecht, waar hij drie keer trefzeker was in 23 competitieduels. Het seizoen erna kwam Sneijder terecht bij RKC Waalwijk, waar hij een redelijk seizoen kende met 26 optreden in de Eredivisie.

Daarna ging het langzaam bergafwaarts met de centrale middenvelder. Via Almere City kwam hij terecht in Schotland. Nu probeert Sneijder zijn carrière weer nieuw leven in te blazen bij het beloftenteam van FC Utrecht, dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in de Jupiler League. Afgelopen weekend werd de eerste wedstrijd tegen NAC Breda met 4-1 verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.