Sneijder kan voor derde jaar op rij Turkse beker winnen

Reacties

Galatasaray heeft zich woensdag probleemloos geplaatst voor de finale van het Turkse bekertoernooi. Na de 3-1 van twee weken terug, was in de return in eigen huis een 0-0 gelijkspel tegen Rizespor ruimschoots genoeg voor de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink.

Sneijder kan voor derde jaar op rij Turkse beker winnen

De uitzege op 20 april was de eerste overwinning van Olde Riekerink als interim-coach van de Turkse topclub, die in de Süper Lig teleurstellend zesde staat. Galatasaray kan het rampzalig verlopen seizoen nu toch nog enige kleur geven door voor het derde jaar op rij de Turkse beker te winnen.

Galatasaray had ook in de return weer genoeg kansen om Rizespor eenvoudig te verslaan, maar de bal ging er niet in. Zo kopte de in de basis begonnen Ryan Donk over uit een corner van Lukas Podolski. Wesley Sneijder keek na zijn blessure vanaf de bank toe, maar bereikte wel voor het derde jaar op rij de bekerfinale.

Galatasaray kan er via het bekertoernooi, waarin Fenerbahçe mogelijk de opponent is in de finale, voor zorgen dat het de schorsing voor UEFA-competities dit seizoen al in werking laat treden. Wegens financiële problemen is dat verbod opgelegd. Die straf blijft staan als Cim Bom Bom geen Europees voetbal haalt.

Bekijk hier al onze video's