Sneijder kampioen met Galatasaray na misstap Kuijt

Reacties

Wesley Sneijder is met Galatasaray kampioen van Turkije geworden, doordat de laatste overgebleven concurrent Fenerbahçe met 2-2 gelijkspeelde tegen Istanbul BB. In de slotfase kreeg de uittredend kampioen vier rode kaarten.

Sneijder kampioen met Galatasaray na misstap Kuijt

Fenerbahçe had moeten winnen op bezoek bij de kleine stadgenoot om Galatasaray in het zicht te houden, maar kwam niet verder dan een gelijkspel. Namens Istanbul BB scoorde Mohamed Batdal twee keer. Diego en Pierre Webo deden wat terug voor Fenerbahçe, maar verder dan 2-2 kwam de regerend kampioen niet. In de slotfase sloegen alle stoppen door bij de topclub, want Mehmet Topuz, Bruno Alves, Webo én Caner Erkin kregen rood. Batdal miste in de hectiek ook nog een strafschop.

Door het gelijkspel vertrekt Dirk Kuijt, die overstapt naar Feyenoord, dit seizoen zonder prijs uit Istanbul. De misstap van Fenerbahçe zorgde voor een enorm feest bij aanhangers van Galatasaray. Cim Bom Bom is namelijk voor de twintigste keer kampioen en daardoor volgend seizoen de enige Turkse club die vier titelsterren op de borst mag dragen.

Voor Sneijder is het zijn tweede Turkse kampioenschap en vijfde landstitel in totaal. Eerder werd de international kampioen met Ajax (2004), Real Madrid (2008), Internazionale (2010) en Galatasaray (2013). De Nederlander kan dit seizoen nog een prijs pakken, want op 3 juni speelt hij de bekerfinale tegen Bursaspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.