Sneijder houdt hoop op duel met Frankrijk: 'Afwachten'

Wesley Sneijder weigert zich er nu al bij neer te leggen dat hij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk van aanstaande maandag mist. De middenvelder viel tegen Wit-Rusland (4-1 winst) al in de rust uit.

Sneijder kreeg wederom last van de hamstringblessure die hem al een vraagteken maakte voor het treffen met de Wit-Russen. 'Je kijkt naar de stand en luistert naar je lichaam. Mijn lichaam zei wel wat, ja. Ik kon echt niet verder, dan moet je geen risico nemen. We gaan nu kijken of ik de wedstrijd van maandag kan halen. Gezien de 2-0 voorsprong was een wissel verstandig. Ik weet echt nog niet of ik maandag kan spelen. Dat gaan we onderzoeken. Dat is nog even afwachten.'

Oranje begon aan de tweede helft met een 2-0 voorsprong, maar vervolgens kwam Wit-Rusland al snel terug. 'Na die hele snelle tegengoal na rust denk je wel: dit gaat toch niet weer gebeuren. Maar gelukkig maken we het dan goed af. Ons eerste halfuur was gewoon goed, we komen goed op 2-0. We belonen onszelf, dat is ook weleens anders geweest. Maar in het kwartier daarna geef je het bijna weg. Dat bespreek je dan in de rust en dat hij dan direct na rust in het mandje ligt, is natuurlijk balen.'

Uiteindelijk herpakte Nederland zich en werd er met 4-1 gewonnen, tot tevredenheid van Sneijder. 'Complimenten voor de ploeg dat ze het vervolgens zo goed uitspelen.' De routinier had nog een assist op zijn naam moeten hebben, maar het doelpunt dat Virgil van Dijk maakte uit de vrije trap van Sneijder werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. 'Ik dacht al dat het geen buitenspel was. Dat is jammer', besloot de speler van Galatasaray tegenover de NOS. Bondscoach Danny Blind liet al weten niet op Sneijder te rekenen tegen Frankrijk.