Sneijder helpt tiental Galatasaray langs Konyaspor

Galatasaray boekte op bezoek bij Konyaspor de eerste overwinning van het seizoen 2015-16. De Turken sleepten de 4-1 overwinning met tien man over de streep. Wesley Sneijder nam de laatste twee treffers kort voor het laatste fluitsignaal voor zijn rekening.

Burak Yilmaz liet er zaterdagavond geen gras over groeien en zorgde al na negen minuten voor de openingstreffer. De spits bracht Galatasaray daarmee in een zetel, maar de thuisploeg kwam nog voor rust op gelijke hoogte.

Alban Meha trok de stand in de 37e minuut gelijk, waarna Semih Kaya de bezoekers na veertig minuten opnieuw op voorsprong bracht. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Galatasaray, totdat die ploeg met tien man kwam te staan.

Tiental
Verdediger Lionel Carole pakte binnen een tijdsbestek van acht minuten twee gele kaarten, waardoor de Fransman met een rode kaart in moest rukken. De verwijdering van Carole werd Galatasaray echter niet fataal, want ook met tien man wist de ploeg van trainer Hamza Hamzaoglu de drie punten veilig te stellen.

Wesley Sneijder nam daarbij een voortrekkersrol op zich en liet zich gelden met twee late treffers. De 115-voudig international kreeg de bal in de negentigste minuut vanaf de linkerkant aangespeeld en controleerde die pass in het strafschopgebied met zijn rechtervoet. Met datzelfde rechterbeen schoot hij de bal vervolgens droogjes in de linkerhoek. Een paar minuten later tekende hij in blessuretijd met een schot van enige afstand - opnieuw met zijn rechterbeen - voor de 4-1, waarmee hij zijn ploeg mede de eerste zege van het seizoen bezorgde.

Wesley Sneijder stelde de 4-1 zege met twee late treffers veilig voor Galatasaray.