Sneijder helpt Inter aan enige goal tegen CSKA Moskou

Internazionale had ruim een uur nodig om het stugge verzet van CSKA Moskou te breken. Wesley Sneijder bood in de Champions League-kwartfinale uitkomst (1-0).

Internazionale-trainer José Mourinho koos voor dezelfde tactiek als tegen Chelsea op Stamford Bridge. Tegen CSKA Moskou kwam de opstelling van drie spitsen aanvankelijk minder uit de verf. Op slag van rust was Wesley Sneijder als een van de weinigen dicht bij een treffer.

Ook na rust worstelde Internazionale om de Russische defensie te kijk te zetten. De Nerazzurri ondernamen meer beduidend doelpogingen dan CSKA Moskou, dat gaandeweg minder onder de druk vandaan kwam. Maar keeper Igor Akinfeev werd daarbij nauwelijks op de proef gesteld.

Net als tegen Chelsea was de bemoeienis van Sneijder doorslaggevend. De Oranje-international bracht in de 65ste minuut de bal op en leverde die slim in bij Diego Milito. De spits draaide zich vrij en haalde snel de trekker over; 1-0.

Het was de enige treffer van de avond in Giuseppe Meazza. Voor Internazionale was het een mager resultaat, aangezien het na de 1-0 veel kansen onbenut liet. Ook Sneijder maakte zich daar schuldig aan. Zes minuten voor tijd schoot hij van dichtbij naast.