Sneijder en consorten nipt langs Sivasspor

Wesley Sneijder heeft zich met Galatasaray herpakt na de matige start in de competitie, al verliep ook dit duel moeizaam. In eigen huis rekende de Turkse topclub af met laagvlieger Sivasspor: 2-1.

In Istanbul leek de wedstrijd tussen Galatasaray en de nummer zestien van Turkije al snel gespeeld. Aurélien Chedjou opende na negentien minuten de score met een rake kopbal, terwijl Burak Yilmaz tien minuten later al de marge op twee zette.

De aanvalsleider van Galatasaray mocht aanleggen vanaf elf meter. In eerste instantie keerde doelman Ertugrul Taskiran de inzet van Yilmaz, maar in de rebound schoot hij alsnog raak. Daarmee leek alles in kannen en kruiken. Tot de 71ste minuut. Namens de bezoekers tekende de Nigeriaan Macauley Chrisantus aan voor de aansluitingstreffer, wat voor een spannende slotfase zorgde.

Doelpunten vielen er niet meer in de laatste twintig minuten, waardoor Galatasaray drie punten pakte. Daarmee rekende de ploeg van trainer Cesare Prandelli af met de voorgaande twee competitieduels. Vorige week ging Galatasaray verrassend ten onder tegen Balikesirspor (2-0), terwijl de week daarvoor het duel met Eskisehirspor eindigde in 0-0.