Sneijder: 'Dit is een van mijn beste jaren ooit'

Reacties

Met tien doelpunten en drie assists heeft Wesley Sneijder een stevige bijdrage geleverd aan het veroveren van de landstitel door Galatasaray.

Sneijder: 'Dit is een van mijn beste jaren ooit'

Door het puntenverlies van aartsrivaal en achtervolger Fenerbahçe (2-2 tegen Istanbul BB) werd het twintigste landskampioenschap voor Galatarasay maandag een feit. De zo felbegeerde vierde ster op het shirt tekende zich al af na de 2-0 zege op stadgenoot Besiktas van zondag. Een dag later bleek dat Gala inderdaad als eerste club in Turkije die vierde ster krijgt als bewijs van twintig nationale titels.

'Omdat zowel Fenerbahçe als Gala op negentien landstitels stond, ontaardde de kampioensrace in een enorme prestigestrijd', verduidelijkte Sneijder in De Telegraaf. 'Dat wij nu aan het langste eind trekken, geeft een geweldig gevoel en is prachtig voor onze bloedfanatieke fans, die ons letterlijk smeekten om de titel te pakken.'

Sneijder werd na de topper tegen Besiktas al geëerd door coach Slaven Bilic van de opponent, vanwege zijn doorslaggevende rol in de Turkse titelstrijd. De Oranje-international nam die complimenten dankbaar in ontvangst. De aanvallende middenvelder heeft ook het gevoel een groot aandeel te hebben gehad. 'Ik denk dat dit een van mijn beste jaren ooit is, omdat het me lukte met goals en assists belangrijk te zijn', zei Sneijder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.