Sneijder debuteert met nederlaag tegen AZ

AZ heeft dinsdagavond de tweede serieuze oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen 2015/16 gewonnen van Dundee United, waar proefspeler Rodney Sneijder zijn eerste minuten maakte. In Dirkshorn waren de Alkmaarders met 3-1 te sterk.

Na de zeges tegen de amateurs van het regioteam (2-7) en AFC '34 (1-8) en Jupiler League-club Fortuna Sittard (0-5) werd dit keer het Schotse Dundee verslagen. Na twintig minuten opende Markus Henriksen de score, terwijl Blaire Sittal voor de rust de stand gelijk trok: 1-1.

Derrick Luckassen schoot AZ tien minuten na de rust opnieuw op voorsprong via een vrije trap, terwijl Jeffrey Gouweleeuw tien minuten voor tijd namens de ploeg van trainer John van den Brom (foto) de eindstand bepaalde op 3-1. Vlak daarvoor maakte Rodney Sneijder, de jongere broer van international Wesley, zijn debuut namens de Schotten.

De voormalige middenvelder van onder meer Ajax en RKC Waalwijk trainde de afgelopen dagen al mee bij Dundee. De nummer van vijf van Schotland hoopt op de komst van Sneijder, die op vrijdag 24 juli waarschijnlijk ook in actie komt tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen zijn oude club FC Utrecht.