Sneak preview FIFA 16: stel jouw Dream Team samen

Reacties

FIFA16 is pas vanaf 24 september verkrijgbaar, maar namens VI kreeg Joe van Burik alvast een sneak preview. Lees hieronder zijn bevindingen.

Sneak preview FIFA 16: stel jouw Dream Team samen

FIFA16 bevat een nieuwe speelstand waarin je direct topspelers uit heden en verleden kunt selecteren. Ook kun je voor het eerst met vrouwenelftallen spelen in de game.

Woensdag maakte EA bekend dat FIFA16, het nieuwste voetbalspel van Electronic Arts (EA), de speelstand FIFA Ultimate Team Draft (FUT Draft) bevat. Hierin kun je direct zelf een elftal samenstellen: voor elke positie (inclusief reservespelers en de coach) krijg je de keuze uit vijf willekeurige topvoetballers om te selecteren. Daarbij is het ook zaak goed te letten op het niveau van het zelf samengestelde team en de chemie die de gekozen spelers met elkaar hebben. Vervolgens is het de bedoeling om vier wedstrijden op rij te winnen voor de beste beloning.

Sterren uit het heden of het verleden? In FIFA16 kan het allebei.
Sterren uit het heden of het verleden? In FIFA16 kan het allebei.

FUT Draft is een variant op FIFA Ultimate Team, een feature die debuteerde in de game FIFA13, waarin het draait om het ontwikkelen van je eigen voetbalteam. Hierbij is het tevens mogelijk om voetballers uit het verleden te selecteren, de zogenoemde Legends, zoals Roberto Carlos en Marco van Basten. In FIFA 16 debuteren onder meer Jari Litmanen en Javier Zanetti als Legends.

Eerder maakte EA al een andere grote noviteit bekend voor de game door de introductie van vrouwenploegen. Het gaat daarbij om de landenteams van Australië, Brazilië, Canada, China, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje, Zweden en de Verenigde Staten. Behalve vriendschappelijke wedstrijden kan er ook met de vrouwelijke voetballers gespeeld worden in een virtuele variant op het WK voor vrouwen.

Het stadion van Olympique Marseille, Stade Vélodrome
Het stadion van Olympique Marseille, Stade Vélodrome

Ook kondigden EA en Real Madrid eerder deze zomer al een samenwerking aan. Naast promotionele activiteiten betekent dit onder meer dat de topspelers van de Spaanse club extra nauwkeurig worden vastgelegd in FIFA16, onder meer door nieuwe 3D-scans van ieders hoofd te maken (zie filmpje onder).

De game FIFA16 is vanaf 24 september in Nederland verkrijgbaar, onder meer voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

FIFA16 met korting
Vanaf 25 augustus biedt VI aan abonnees de mogelijkheid via de webshop FIFA16 met korting te bestellen. Ben je nog geen abonnee? Kijk dan 25 augustus naar de abonnementsaanbiedingen en ontvang FIFA16 als welkomstgeschenk.

Ja, ik wil FIFA16 & VI
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.