Smit oplossing voor krappe selectie Willem II

Op de training van Willem II kan trainer Robert Maaskant een nieuw gezicht verwelkomen: Arvid Smit. De PSV-middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af in Tilburg.

Smit oplossing voor krappe selectie Willem II

Smit (24) staat al sinds januari 2002 onder contract bij PSV. Maar veel wedstrijden heeft hij niet gespeeld voor de Eindhovense formatie. Sinds zijn vertrek bij Stormvogels Telstar werd hij steeds verhuurd. Hij staat nog tot medio 2007 onder contract bij PSV.

Via De Graafschap en FC Groningen kwam Smit deze zomer weer terecht in Eindhoven, waar trainer Guus Hiddink hem bij de A-selectie haalde. Maar opnieuw zat er geen wedstrijd in voor Smit.

'Hij komt bij ons te weinig aan spelen toe. Ik vind het een heel goede beslissing, omdat het niveau van Willem II hoger is dan dat van Jong PSV. Hij kan zich nu verder ontwikkelen', aldus Stan Valckx, manager Voetbalzaken bij PSV.

Zijn collega bij Willem II, Gerard Wielaert, ziet Smit als een zeer welkome aanvulling van de krappe selectie. 'Onze selectie kampt momenteel met enkele blessuregevallen. Bovendien krijgen we in de tweede seizoenshelft te maken met schorsingen waardoor een krapte aan beschikbare spelers zou kunnen ontstaan. Om aan die problemen adequaat het hoofd te bieden is besloten Arvid Smit toe te voegen aan de spelersgroep.'

PSV nam definitief afscheid van Michael Jakobsen. De negentienjarige Deense verdediger is verkocht aan Aalborg BK. Jakobsen, die een competitieduel voor PSV speelde, tekende bij de Deense club tot medio 2008.

Bekijk hier al onze video's