Smit: 'Ons kunstgrasveld is honderd procent veilig'

Reacties

Heracles Almelo-voorzitter Jan Smit vindt dat verder onderzoek naar kunstgras gerechtvaardigd is. Dit onderzoek is echter niet relevant voor zijn club.

Smit: 'Ons kunstgrasveld is honderd procent veilig'

Smit reageert tegen Voetbal International op de onrust die rondom kunstgras ontstaan is na de uitzending van Zembla, waarop ook de KNVB vandaag heeft gereageerd. De rubberkorrels op het kunstgras bevatten kankerverwekkende stoffen en in Zembla bleek dat er niet voldoende onderzoek is gedaan naar de gezondheidsrisico's voor sporters.

Voor het kunstgrasveld van Heracles Almelo, dat in 2003 als de eerste profclub in Nederland op kunstgras ging spelen, gaat een dergelijk onderzoek niet op. De Tukkers hebben sinds 2008 geen veld met rubberkorrels. 'Het veld dat Ten Cate (bedrijf dat kunstgrasvelden produceert en ex-hoofdsponsor van Heracles is, red.) in 2008 heeft aangeleverd, bezit kunststof-infill', legt Smit uit.

Vrijwel ieder kunstgrasveld beschikt over infill, korrels die het veld moeten verzachten. Maar er bestaan verschillende soorten korrels met verschillende bestandsdelen. 'Het materiaaltype van onze infill is hetzelfde als die van verpakkingen van vleeswaren in de supermarkt. Dit is een honderd procent veilige kunststof', aldus Smit.

De Heracles-voorzitter ziet dan ook geen enkele reden om over te stappen op echt gras. 'Wij spelen én blijven spelen op kunstgras.' Wel vindt hij dat er aanvullend onderzoek naar de rubberkorrels moet komen. 'De uitkomst van de uitzending lijkt mij daartoe gerechtvaardigd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.