Smeekbede Benítez: 'Geef Gerrard en Torres rust'

Rafael Benítez, coach van Liverpool, heeft een oproep gedaan aan de bondscoaches van Spanje (Vicente Del Bosque) en Engeland (Fabio Capello) om Fernando Torres en Steven Gerrard niet op te roepen voor de oefeninterlands die de landen spelen. De coach is wel van plan om het tweetal op te stellen als The Reds maandag tegen Birmingham City spelen.

Smeekbede Benítez: 'Geef Gerrard en Torres rust'

Het tweetal kwakkelt de laatste tijd met blessures. Gerrard kampt al enige weken met een telkens opspelende pijn aan zijn lies. Torres heeft een lichte vorm van hernia die te pas en te onpas opspeelt. De spelers zijn vaste klant bij hun nationale ploegen. Engeland oefent 14 november tegen Brazilië, Spanje ontmoet diezelfde dag Argentinië en neemt het vier dagen later op tegen Oostenrijk.

'Ik heb gesproken met mensen van de Spaanse bond', vertelt Benítez aan The Guardian. 'Ze weten precies hoe Fernando ervoor staat en begrijpen hoe lastig het is om met een speler om te gaan die niet honderd procent is. Spanje heeft zich al gekwalificeerd voor het WK, dus ik reken op hun gezonde verstand.'

'Het blessureprobleem voor Gerrard is nog groter, hij heeft al ruim twee weken niet fatsoenlijk kunnen trainen. Dus heeft het weinig zin om hem te laten spelen tegen Brazilië', meent de Spaanse oefenmeester. 'Als Steven maandag tegen Birmingham speelt, is dat omdat we hem perfect hebben klaargestoomd voor één wedstrijd. We zitten in de problemen en hebben hem nodig.'

Mochten Gerrard en Torres meespelen tegen Birmingham City dan kan Liverpool Engeland en Spanje geen strobreed in de weg liggen om de spelers af te staan. Het geplaagde team van Benítez staat op een magere zevende plaats in de Premier League. De volgende ronde in de Champions League halen, wordt een moeilijk verhaal en vorige week werd de ploeg uitgeschakeld in de League Cup door Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen