Smalling verovert Romeinse harten opnieuw op wonderbaarlijke middag

AS Roma is door een overwinning op Brescia naar een plek in de topvier van de Serie A geklommen. Justin Kluivert had een basisplaats, maar hoefde het verschil niet te maken. Dat deed Chris Smalling wel.

AS Roma
AS Roma
3 - 0
Brescia
Brescia

De dertigjarige Engelsman is in drie maanden uitgegroeid tot een van de grootste aanwinsten in de Serie A dit seizoen. Waar hij op Old Trafford uit beeld raakte onder manager Ole Gunnar Solskjaer, daar is Smalling in Rome herrezen. De huurling is in Italië al veelvuldig geroemd om zijn defensieve kracht en er wordt al gesproken over een definitieve transfer naar AS Roma. Zondagmiddag viel Smalling echter vooral in aanvallend opzicht op.

AS Roma had het lange tijd niet makkelijk tegen Brescia. De bevrijdende 1-0 viel in de 49ste minuut uit een corner. Uit een voorzet van Lorenzo Pellegrini kopte Smalling raak. Met zijn kopkracht was hij ook goud waard bij de 2-0 acht minuten later. Met zijn hoofd legde Smalling de bal klaar voor Gianluca Mancini, die knap scoorde. Bij de 3-0 in de 66ste minuut was Smalling opnieuw de aangever. Bij een corner kopte de verdediger vanaf dezelfde positie als bij het openingsdoelpunt richting het doel en Edin Dzeko gaf van dichtbij het laatste zetje.

Kluivert maakte de negentig minuten vol bij AS Roma, dat na dertien speelronden vierde staat. De Romeinen hebben twee punten minder dan stadgenoot Lazio. De kloof naar Juventus en Internazionale is wel flink: tien en negen punten.