Sluw FC Utrecht klopt tien man van NAC Breda

FC Utrecht heeft het uitduel met 2-0 gewonnen. De bezoekers profiteerden optimaal van de rode kaart die Anthony Lurling kreeg van scheidsrechter Björn Kuipers.

NAC Breda startte met de verwachte elf. FC Utrecht-coach Ton du Chatinier had Ricky van de Wolfswinkel en Leroy George op de bank. Aanvoerder van de Brabanders, Rob Penders, werd vooraf in de bloemetjes gezet omdat hij tien jaar voor de club speelt. De verdediger speelde met een masker nadat hij tegen RKC Waalwijk zijn neus had gebroken.

De ploegen opereerden in de openingsfase uiterst voorzichtig. En veel viel er niet te genieten. De vlam sloeg echter in de pan in de 25ste minuut. Jubilaris Penders probeerde terug te koppen op Jelle ten Rouwelaar maar deed dat te kort. De doorgelopen Jacob Mulenga werd nog gestuit door de NAC-goalie, maar de rebound was een prooi voor Nana Asare die de 1-0 aantekende.

Kort daarop haalde Anthony Lurling hard Jacob Lensky onderuit onder de neus van scheidsrechter Björn Kuipers die niet aarzelde en de NAC-speler de rode kaart liet zien. Het publiek besloot daarna om de de leidsman uit te schelden. Nadat de speaker al had opgeroepen om daarmee op te houden, staakte de arbiter de wedstrijd voor tien minuten.

Na de rustpauze moest de thuisploeg met tien man op zoek naar de gelijkmaker. Matthew Amoah was het meest dichtbij, maar hij faalde. Aan de andere kant was FC Utrecht regelmatig dreigend in de counter. De bezoekers speelden teruggetrokken en zochten gedoseerd de aanval. Wetende dat ze door het het wegzenden van Lurling een extra man hadden.

Tegen het einde van de wedstrijd was NAC niet meer bij machte om echt gevaarlijk te worden en moest invaller Van Wolfswinkel laten ontsnappen. De spits bediende keurig de mee opgekomen Dries Mertens die voor de 2-0 zorgde. Daarmee pakte FC Utrecht voor het eerst sinds 6 december weer eens een zege toen in de eigen Galgenwaard Ajax met 2-0 werd geklopt.